Как да бъдеш харесван и желан събеседник?

Знаеш ли, че има едно нещо в нас, което никога не лъже? Това е нашето тяло. Може да си много умел в думите и да се чувстваш уверен в начина, по който се изразяваш, но дали тялото ти не „говори“ друго? Всъщност думите нямат никакво значение, ако с тялото си казваш на събеседника си – „Не ми харесваш“ или „Искам да напусна тази ситуация възможно най-скоро“ при положение, че не това е желаният от твоя страна ефект.

 

Как да се справиш?

 

Има един метод познат на умелите комуникатори, с които те неизменно си служат. Този метод ги прави харесвана и желана компания. И не, той не е свързан с манипулация или прилагане на измама върху събеседника ти – никоя манипулация не работи в дългосрочен план, затова няма смисъл да си служиш с такава.

 

Истината е, че няма как да накараш тялото да покаже нещо, което наистина не мислиш и не чувстваш в момента. Ако на думи в момента казваш, че всичко е наред, а тялото ти е сковано и не смее да трепне от уплах, този дисонанс между вербалното и невербалното ти поведение веднага бива доловен от отсрещната страна. Според нивото на съзнателност на човека отсреща той или на съзнателно ниво ще разбере, че ти лъжеш, или ще усети това разминаване чисто интуитивно (т.е. ще усети и ще си помисли, че нещо не е наред).

 

Техника за комуникация „Колко си ми скъп!“

 

Как реагираш, когато видиш, че срещу теб се е затичало малко сладко детенце? Може би разцъфваш в усмивка, а като стигне до теб започваш да му се радваш и да му говориш на умилен език. Цялото ти тяло казва „О, колко си сладък!“. Не точно по този начин общуваме с възрастните хора в живота ни. Комуникацията ни в общия случай е резервирана и неемоционална, освен ако не говорим за най-близкия ни кръг от хора. Направи още сега общуването си пълноценно и изпъстрено с повече емоции!

 

Срещаш свой познат на улицата или пък току що попадаш в ситуация, в която те запознават с новопостъпил на работа колега – представи си, че срещу теб стои стар много скъп приятел, с когото по независещи от вас причини сте изгубили контакт в продължение на няколко години, но ето съдбата е щедра и ви събира отново! Цялото ти същество се изпълва с радост и благодарност от тази среща. Това започва да изразява и тялото ти. Несъзнателна верига от реакции в тялото ти се задейства – от изражението на лицето ти, позата на ръцете ти, разстоянието между веждите ти и т.н., всички показващи колко много харесваш този човек.

 

Наслади се напълно на тази техника за комуникация и я изпробвай още днес, за да изживееш себе си по още един нов начин!

 

Ако искаш някой да те харесва, просто го харесвай ти!

 

Никога не забравяй – каквото искаш да получаваш, това давай – любовта поражда любов, уважението поражда уважение.

 

 

*Снимка на Evelyn Mostrom от Unsplash

 

 

Разгледай още:

 

 

Как да се справим с хората, които използват разрушителни упреци (т. нар. хейтъри)?

 

Как лесно и бързо да подобрим нашето настроение?

 

Ситуация без изход при преговорите

 

 

Харесай страницата ни във facebook и следи публикациите ни: Изживей себе си днес

Сподели с приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *