За мен

Вярвам, че можем да се подобряваме и да придобиваме нови знания, които превръщаме в умения, във всеки един ден от живота си. А отварял ли си скоро youtube и запитвал ли си се колко много умения можеш да придобиеш, дори само от тази платформа, гледайки клипчета!? За около 2 месеца се научих да се гримирам страхотно по мой вкус точно по този забавен начин! Умение, което ми носи толкова много удоволствие и което ще ми служи цял живот.
Тук съм с теб, за да споделям за себе си. Защото всеки от нас има история, много на брой истории, които очакват да бъдат споделени и чути, опит, който е безценен и може да бъде от изключителна полза на хората около нас... само и единствено, ако бъде споделен. Искам да те насърча да направиш същото - споделяй, бъди полезен на много хора! Прави го за себе си!
История за мен: Винаги ми е харесвало изучаването на чужди езици, писането. Имам бакалавърска степен по Новогръцка филология от СУ. Освен гръцки владея отлично английски. Имам около 6 години търговски опит в сферата на експорта, над 3 години, от които като експорт мениджър. Бях част от екипа на международна компания, в която бях отличена с награда "Мениджър продажби на годината". В две от компаниите, в които работех, имах експоненциален растеж, постигайки високи ръстове на продажбите, привличайки много нови чуждестранни клиенти. Работата ми е била свързана с комуникация, пътувания в чужбина, предизвикателства.
История за здраве - след диагностициран здравословен проблем се замислих за начина на живот, който водя. В най-общия случай докато не стигнем дъното, изобщо не се замисляме как живеем. Надявам се ти да си изключение! Е, при мен точно така се случи! И съм благодарна за тази възможност да се променя и да израсна. Обърнах се към знанията на световноизвестни лекари, които се занимават с чиста наука и източниците, свързани с проведените изследвания в областта на храненето и здравето, сочеха единодушно две неща - ДА, храненето е от първостепенна важност за това дали сме здрави или не, и ДА, има начин на хранене, който ни осигурява оптимално здраве. И още едно ДА, до цялата тази информация всеки един от нас има достъп и то на една крачка от нас (по-скоро на един цък от нас 🙂 ) - в интернет. Това да сме здрави е най-изначалното и естествено нещо на света.
След като промених начина си на хранене, здравето ми се подобри, показателите ми се нормализираха, започнах да се чувствам много по-енергична и пълноценна. Над 90% от храната ми е пълноценна растителна храна. Всъщност не е нужно да четеш нищо друго в този сайт, можеш още сега да го затвориш. Това че си прочел последните няколко реда, посветени на здравето, е напълно достатъчно. Затвори този сайт и се поинтересувай как да бъдеш здрав! Фокусирай се върху здравето, килограмите без значение дали искаш или не искаш ще свалиш, ако вървиш по пътя на здравето! Това, което мога да споделя с теб, е как го направих аз. И го правя заради себе си, защото искам здрави, пълноценни и щастливи хора около себе си!
Повечето от нас са губили близки хора в резултат на влошено здраве и знаят колко е силна болката. И чувството, че нещата са били предотвратими. Защото вярвам, че няма по-голямо щастие от това ние и любимите ни хора да сме здрави! И то в истинския смисъл на думата - здрави, жизнени и пълноценни. Имаш ли завишен холестерол? А високо кръвно налягане? Знаеш ли кой е убиец номер 1? Това са сърдечно-съдовите заболявания. Наличието на завишен холестерол или високо кръвно налягане е огромна червена мигаща лампа, която показва, че вече не сме здрави. В случая една от системите ни не функционира оптимално и то супер важна и ключова система. И нещата ще се влошават, освен ако не променим нещо. Оптималният вариант е изобщо да не се стига дотук, което е 98% постижимо при правилен избор на храни. Много от нас обаче са стигнали дотук и това е една чудесна възможност да подобрим живота си в дългосрочен план. Ключов въпрос - защо да се борим с последиците с хапчета до края на живота си, вместо да елиминираме самите причини с вкусно хапване на пълноценни растителни храни, превръщайки това в разнообразие, забавление и нов навик - умение? Защо да се примиряваме с недобро здраве и днес да имаме влошено качество на живот? Аз бях там и не се примирих, не продължих да живея по стария познат и привидно изглеждащ комфортен начин. От теб зависи - ако ти решиш, никой не може да те спре и обратно - ако ти не искаш, никой не може да те накара да го направиш и света да обърне! Едва ли и някой ще се опитва да те "спасява", всеки има толкова важни неща за вършене в живота си. Ако теб не те е грижа за теб, истината е, че никой няма да го е грижа!

Благодаря ти, че сме заедно днес и тук!